Τηλ: 800-11-62033

Εκπαιδευτικό Κέντρο

Η ποιότητα βρίσκεται στο κέντρο της εταιρικής μας φιλοσοφίας, ενισχύεται από την εμπειρία 150 χρόνων του Saquella και ακόμα και σήμερα αυτή η θεμελιώδης αξία εμπνέει κάθε νέα στρατηγική που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε.

Ποιότητα, που επιδιώκουμε και επιτυγχάνουμε όχι μόνο σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά και μέχρι να σερβιριστεί ένα φλιτζάνι εσπρέσσο Saquella στον πελάτη. Για αυτό το λόγο ιδρύσαμε την Ακαδημία, ένα μικρό πανεπιστήμιο αφιερωμένο στον εσπρέσσο. Διοργανώνουμε σεμινάρια με τη συμμετοχή επαγγελματιών barista, άλλα και καταναλωτών που επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους γύρω από τον εσπρέσσο.

Με αυτό τον τρόπο η παράδοση και η εμπειρία, αλλά και όλες οι νέες τάσεις μεταλαμπαδεύονται σε όποιον επιθυμεί να παρασκευάσει και να σερβίρει ροφήματα με βάση τον εσπρέσσο, αγγίζοντας κάθε φορά την τελειότητα.

Τα Σεμινάρια

Στοχεύουν σε ανθρώπους, που θέλουν να αριστεύσουν, να διακριθούν ως επαγγελματίες barista και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους γύρω από τον κόσμο του καφέ.

Ο εκπαιδευτής μας κος Παναγιώτης Κυριακόπουλος είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής SCA με πολυετή προϋπηρεσία στο χώρο της εστίασης.

Βασικό Σεμινάριο

Εισαγωγικό σεμινάριο πάνω στις βασικές δεξιότητες, που κάθε barista πρέπει να αποκτήσει στο ξεκίνημα τις καριέρας του. Κατάλληλο για αρχάριους με μικρή ή καθόλου εμπειρία.

Διάρκεια: 2 ημέρες x 5 ώρες

Συμμετέχοντες: μέχρι 10 άτομα

Ύλη 1ης ημέρας: Εισαγωγή στον κόσμο του καφέ. Χρήση, συντήρηση & καθαρισμός εξοπλισμού (μηχανή εσπρέσσο, μύλος άλεσης, αφαλατωτής).

Ύλη 2ης ημέρας: Επίδειξη τεχνικών παρασκευής ροφημάτων με βάση τον εσπρέσσο. Πρακτική εξάσκηση στη ρύθμιση του μύλου και στην παρασκευή εσπρέσσο – καπουτσίνο. Λήξη προγράμματος και έκδοση πιστοποιητικών παρακολούθησης.

Latte Art

Σεμινάριο πρακτικής εξάσκησης για barista με εμπειρία, που κατέχουν τις βασικές τεχνικές για την παρασκευή αφρόγαλου. Το σεμινάριο επικεντρώνεται στα χαρακτηριστικά του γάλακτος και τις τεχνικές για την παρασκευή περίπλοκων και αυθεντικών σχεδίων στο φλιτζάνι.

Διάρκεια: 2 ημέρες x 5 ώρες

Συμμετέχοντες: μέχρι 10 άτομα

Ύλη 1ης ημέρας: Τρόπος διόγκωσης του γάλακτος. Επίδειξη στην «καρδιά» και την «τουλίπα». Πρακτική εξάσκηση

Ύλη 2ης ημέρας: Επίδειξη στη «Rosseta». Πρακτική εξάσκηση.